id = "FBMainForm_82124" action="/press2004.html" method = "post" onsubmit = "return false" >
Статии и интервюта, публикувани през 2004 г. Влизането е невъзможно. Администраторският панел е изключен и сайтовете са достъпни единствено в публикувания си вариант.

Ние искаме да се създаде център по кибер сигурност, твърдят от Интернет общество
от mitko on 

2 август 2004 | 17:56
Агенция "Фокус"

София. Реално Интернет-доставчикът осигурява само поддръжката на сайта, на по-прост език, осигурява отпечатването върху хартията, каза в предаването "Студио България" по радио Нова Европа Димитър Ганчев, секретар на Интернет общество. Не местните фирми трябва да следят за това какво се пише по сайтовете, които поддържат. Ние искаме да се създаде център по кибер сигурност, който да следи каква е информацията, която постъпва, защото този център ще може да намери институция или човек, който ще може да провери информацията, допълни Ганчев. Ние сме търсили възможности за създаването на такъв център вече цяла година - имаме разбиране от държавни институции. Доста са напреднали нещата по въпроса. Но кога ще се появи такъв център, не мога да кажа, уточни Димитър Ганчев.

[ ] Коментари     Permalink

Отказ на БТК да предостави достъп до каналната мрежа
от mitko on 

"Пари"  27 февруари 2004 , 2 стр.

БТК отказа да предостави право за преминаване през канална мрежа на Интернет компанията КИТ ООД, автор на портала BOL.BG, съобщи за в. ПАРИ управителят на фирмата Димитър Ганчев. Компанията е изпратила две писма до Технологичен район далекосъобщения СТТС през ноември и декември 2003 г., с които иска достъп до каналната мрежа на телекома в районите Изток и Изгрев, за да положи собствени кабели. От КИТ са сезирали Комисията за регулиране на съобщенията за отказа на БТК. Телекомът е отказал достъп до канална мрежа на още две Интернет фирми.

[ ] Коментари     Permalink