id = "FBMainForm_82286" action="/press2001.html" method = "post" onsubmit = "return false" >
Статии и интервюта, публикувани през 2001 г. Влизането е невъзможно. Администраторският панел е изключен и сайтовете са достъпни единствено в публикувания си вариант.

Професионалната реализация е въпрос на отговорност
от mitko on 

"Пари"  24 януари 2001 , 22 стр.
Мнение
Професионалната реализация е въпрос на отговорност
Случаят с проникването в президентския сайт доказва още веднъж необходимостта от спешна промяна на Наказателнопроцесуалния кодекс, в който да се добави нова глава за компютърните престъпления. Според Димитър Ганчев, член на УС на Интернет общество, постъпката на хакера, проникнал в страницата на президента, не говори за някакъв успех на специалист. Това, да знаеш и да можеш, не е гаранция за успех, а само една предпоставка. За да минеш от другата страна обаче и се реализираш професионaлно, трябва да си отговорен и зрял човек, а не висококвалифициран хулиган. Обяснението на случая според представителите на Интернет общество е, че е имало възможност страницата да се променя дистанционно чрез парола, която е била открадната. Как това е станало обаче, те нямат представа.
Според г-н Марковски не само българските, а всички хакери по света са добри. Това е цяло общество, което се поддържа и е много добре развито. Непрекъснатото усложняване на информационните технологии неизбежно оставя вратички за подобен компютърен шпионаж, а някои хора са превърнали това в свой основен занаят, посочи той. От Интернет общество не смятат България да има имидж на информационно гето и доказателство за това е внушителното присъствие на едни от най-известните специалисти от цял свят, потвърдили участието си в предстоящата Интернет фиеста 2001.

[ ] Коментари     Permalink